fbpx

Tomas Andersson Wij på Park 57

Åskan i hjärtat Tomas Andersson Wij släpper album och åker på turné. Den 5 november kommer han till oss i Oskarshamn och Park 57.

Entrén till Park 57 öppnar klockan 19:00 och Tomas Andersson Wij går på scen klockan 21:15

 

 

Två år efter kritikerrosade och Grammisnominerade ”Högre än händerna når” och tre säsonger av den populära podden Hundåren är Tomas Andersson Wij tillbaka med ett nytt album. Eleganta poplåtar som ”STHLM ekar utan dig”, skriven ihop med Andreas Mattsson, möter långa, episka nummer som 12-minutaren ”Boken om Jean”. Albumet som fått titeln “Åskan i hjärtat” släpps 16 september och följs av en turné med nytt band i november.

 

Redan 26 augusti släpper TAW ett smakprov i form av den 12 minuter långa  “Boken om Jean”. Den handlar om Tomas bästa vän som nyligen gick bort, och om deras vänskap.

 – Jean Skarstedt levde ett otroligt liv och är en av de människor som har betytt mest för mig. Jag har ofta tänkt att nån borde skriva en bok om honom. Det här är ett sorts utkast till den boken, säger Tomas Andersson Wij.

“Åskan i hjärtat” är en skiva om vänskap och kärlek, fäder och söner, om avslut och mirakler. Och som vanligt får man en känsla av att TAW skrivit ett långt brev till sina lyssnare, ett brev som tar 40 minuter att läsa. Tomas Andersson Wij berättar:

 – Jag började skriva det här albumet med samma idé som jag brukar ha: att göra den akustiska skivan. Det gick som det brukar. Och jag har väl börjat acceptera det nu, att de låtar kommer som vill komma. De här två åren har varit allt annat än stillsamt gitarrklinkande. Min bäste vän dog och strax därpå gick min pappa bort i covid. Pappa och jag hade en hård och trasig relation ända sen tonåren och även om vi pratade över facetime en halvtimme innan respiratorn stängdes av så möttes och försonades vi aldrig riktigt. Samtidigt som det här hände fick jag vara med om en kärlekshistoria jag aldrig varit i närheten av förut. Så det har varit starka kontraster. De nya låtarna behövde kraft, de behövde trummor och stråkar.

En lång rad av Sveriges främsta musiker medverkar på albumet: Lars Skoglund, Paulina Palmgren, Peter Morén, Erik Arvinder och Andreas Mattsson mfl. Merparten av skivan har TAW producerat tillsammans med Axel Jonsson-Stridbeck, som han även arbetade med på ”Högre än händerna når” och som även mixat allt. Titelspåret är producerat av Jonatan Järpehag. 

Under sommaren turnérar Tomas Andersson Wij med Mauro Scocco. Tillsammans med ett gemensamt band radar de två artisterna upp ett pärlband av älskade låtar från sina respektive kataloger. Till vintern 2022 sätter TAW ihop ett nytt band för att göra ”Åskan i hjärtat tour”.

 

Åskan i hjärtat tour med Tomas Andersson Wij

2/11 – Katalin, Uppsala

3/11 – Skylten, Linköping

4/11 – Pustervik, Göteborg

5/11 – Park 57, Oskarshamn

10/11 – The Tivoli, Helsingborg

11/11 – Teatern, Jönköping

16/11 – Slagthuset, Malmö

26/11 – Fabriken, Hudiksvall

27/11 – Berns, Stockholm