fbpx

Se Petra Marklund live på Park 57 i Oskarshamn den 16 oktober

Lär känna Petra Marklund

Petra Linnea Paula Marklund, född 12 september 1984 i Älta i Nacka, är en svensk artist och låtskrivare. Hon var tidigare känd under artistnamnet September 

Petra Marklund växte upp i Älta. Hon skivdebuterade redan som 14-åring, då UFO Records 1998 gav ut singeln ”Birdie Num Num”; hon presenterades då under namnet Berdie. Två år senare kom hennes första album Teen Queen, utgivet som Petra Marklund.

Under namnet September slog hon igenom 2003 med låten ”La, La, La (Never Give It Up)”. Även låtarna ”We Can Do It” (2003), ”September All Over” (2004), ”Satellites” (2005), ”Looking for Love” (2005), ”Cry for You” (2006) och ”Can’t Get Over” (2007) har blivit listframgångar både i Sverige och i utlandet. Låtarna är skrivna av Jonas von der Burg, Niclas von der Burg och Anoo Bhagavan och producerade av Jonas von der Burg. 2008 medverkade hon i låten ”Breathe” tillsammans med det tyska syntpopbandet Schiller.

Hösten 2010 medverkade September i underhållningsprogrammet Så mycket bättre i TV4, där hon i ett av programmets avsnitt framförde en cover av och tribut till låten ”Mikrofonkåt” som ursprungligen gjorts av den svenska rapparen Petter. Framträdandet blev mycket uppmärksammat och Septembers version av låten rönte därefter stora framgångar på den svenska singellistan (sorterar under Sverigetopplistan), och har spelats flitigt i svenska kommersiella radiokanaler. September framförde låten tillsammans med originalartisten Petter under kampsportsgalan K-1 Rumble of the Kings i Stockholm den 27 november 2010. Låten finns även i engelsk version; ”Me & My Microphone”.

Inför nästa albumlansering hösten 2012 bytte September artistnamn till sitt födelsenamn Petra Marklund och meddelade att hon fokuserar på sång på svenska. Första singeln ”Händerna mot himlen” är skriven av Jocke Berg från Kent. Den slutade på 1:a plats på Digilistan den 30 september 2012.

Den 20 december 2013 stod det klart att Marklund blev den nya programledaren för Allsång på Skansen från och med sommaren 2014. Under sista allsångskvällen för 2015 meddelande Marklund att hon inte skulle fortsätta som programledare nästkommande säsong.

10 februari 2018 sjöng Marklund den klassiska schlagern ”En tuff brud i lyxförpackning” som mellanakt i Melodifestivalen.

Hösten 2020 presenterade hon EP:n Maneter. Bland de fyra låtarna finns singlarna ”Djur” och ”Panna mot panna (Forever Young)”. Musiken kännetecknades denna gång av syntpop.

källa: Wikipedi

           

Se Peter Högklint & Bandet live på Park 57 den 16 oktober

Peter Högklint & bandet kommer till Folkets Park i Oskarshamn!

Det var ett tag sen sist men nu är det äntligen dags att komma tillbaka till Oskarshamn och spela igen! Vi ser verkligen fram emot detta, det skall bli superkul!  Det blir ju inte sämre av att evenemanget är i Folkets Park där man varit och härjat då och då sedan de yngre tonåren…

Jag minns att en polare som heter Tomas och jag försökte planka in på Europe men blev upptäckta och fick fly tillbaka över staketet med schäferhundar i hälarna….

Jag har spelat där en del, bland annat vid Nostalgiteamets bejublade revival-fester. Jag minns en luciarock då jag och brorsan Totte med vårt Park Street Band med Salah Chohan, Mattias Stockhaus och John Wiksten rev av Neil Youngs ”Like a Hurricane” när dom inlånade rökmaskinerna fick tokspel och delar av Folkets Park fick utrymmas på grund av all rök. Min teori är att vår ljustekniker, den händige ingenjören Jan Aldorsson, hade ett finger med i spelet. Vi får väl se hur det går den här gången…

Det var faktiskt vid det tillfället jag träffade Marcus Olsson för första gången. När vi avslutat sista låten vågade han sig fram genom den tjocka röken och undrade vad vi var för vildhjärnor. Inte kunde jag väl då ana att vi skulle göra skivor tillsammans, bland annat albumen ”Parkgatan” och ”Kärlek Överallt” som kommer att släppas på vinyl i samband med vår spelning i Oskarshamn.

Efter att ha lyssnat på provpressningar av skivorna känns det som att dessa album har hittat hem till sitt ultimata format… Vi planerar dessutom att inom kort släppa en video av låten ”Parkgatan” som innehåller vyer av vårt kära Oskarshamn. Brorsan Totte är så klart med i videon, vem vet, kanske blir det ett inhopp på scenen av honom så att vi får sjunga ihop på folkparkscenen igen. 😊 

Det är rätt så mycket på gång nu, jag håller på att avsluta arbetet med ett album som jag spelat in i Red Bank i New Jersey tillsammans med den närmast legendariske Bobby Bandiera och hans band. Projektet har ju blivit rätt krångligt med tanke på Covid men nu håller vi på med att sy ihop det hela på distans. Planen är att släppa en första singel inom någon månad och sedan kommer albumet troligen strax efter årsskiftet.

Laguppställningen för bandet som kommer lira i Folkets Park är enligt följande: 

Marcus Olsson (keyboard/ sax),

Norpan Eriksson (trummor),

Surjo Benigh (bas) 

Staffan Hagberg (gitarr).

Vi ses i Parken  den 16 oktober!!

Kärlek och Rock ’n Roll // Peter Högklin