fbpx

Folk All-in Band
FAB

Den 18 november kommer det svänga ordentligt i Oskarshamn. Då gästas nämligen Park 57 av ett av landets bästa band i sin genre: Folk All-in Band – FAB!

Året är 2011. På en hejdundrande efterfest i en förort till Stockholm bestämmer sig 15 musikervänner att göra det som alla vet inte går: att bilda ett jätteband med stråk, blås och komp. Ett band som, förutom att bli en ambulerande fest, spelar skandinavisk folkmusik i fullkomligt skamlösa ’guilty pleasures’-arrangemang – som får festivaldansgolv att fullkomligen koka!

Sagt och gjort. 2012 gjorde Folk All-in Band (FAB) sin första spelning – och mycket riktigt; kvällen tog aldrig slut. Sedan dess har FAB gjort festen på bl.a. Kaustinen Folk Music Festival (FI), Førdefestivalen (NO), Korrö folkmusikfestival, Bingsjöstämman, Delsbostämman (SE), FolkBaltica (DE).

Ett mäktigt rytmiskt samspel och stråkar i pardans med en svetsande brassektion får klassiska folklåtar att kännas som om de spelas på riktigt för första gången och FAB är ett dreamteam av svensk folkmusik-talang. Arrangemangen skrivs av primus motor Karl-Johan Ankarblom – som till vardags är en av Sveriges mest efterfrågade orkesterarrangörer. I FAB får han förena sin bakgrund i folkmusiken med orkesterkunskaperna.

Låt festen börja!